Waarom maak ik glaskunst ter nagedachtenis

Je vraagt je misschien af: Waarom maak ik glaskunst ter nagedachtenis?
Een lieve vriendin had haar kleinkind verloren als gevolg van een tragisch ongeluk.
Helaas kan ik haar verdriet niet wegnemen maar probeerde ik te helpen en heb toen mijn allereerste vlinder gemaakt.

De vlinder vertegenwoordigd onschuld, liefde en zachtmoedigheid. 
Zoals een rups verandert in een vlinder wilde ik haar graag helpen bij de transformatie van het verdriet dat het verlies van haar kleinkind met zich mee brengt. Haar dankbaarheid was niet te beschrijven.
Zij vertelde mij dat als ze naar de vlinder keek, zij voelde dat haar kleinkind bij haar was. De vlinder staat bij haar in de woonkamer en elke morgen wenst ze hem een goede morgen en voor het slapen gaan een goede nacht.

Dat zette mij aan om me nog verder te verdiepen in het maken van glazen vlinders en andere glaskunst ter nagedachtenis. Als ik op zo’n eenvoudige en dankbare manier iets kan betekenen voor anderen dan was dit het antwoord

Het ontwikkelen van mijn vlinders heeft maanden werk met zich meegebracht. Het heeft heel veel frustratie gekost omdat ik een echt juweeltje wilde en niet de gewone glazen vlinders zoals je zo vaak ziet waar een standaard mal voor gemaakt is. 

Na maanden was ik eindelijk tevreden met het resultaat en je raad het al wie de eerste (nieuw ontwikkelde) vlinder kreeg! Mijn vriendin heeft er nu twee en blijft toch verknocht aan mijn allereerste vlinder. Zij heeft mijn nieuwe vlinder aan een kennis gegeven die ook wel wat hulp kon gebruiken.

Vlinders brengen je terug in contact met de herinneringen aan de schoonheid van het leven en de mooie momenten die je samen met je dierbare koesterde.

Het antwoord is eenvoudig: Glas en kleur zijn emotie.

Heb je een bijzondere wens? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Samen bespreken we dan je wensen en de mogelijkheden, zodat we tot een uniek en passend ontwerp komen.